Verslag OPEN DAG PATRONENPOST

Zaterdag 7 juni 2014

 

06.00 uur... wakker worden ! We gaan vandaag een leuk quiltfeestje vieren en er moeten wat quilts opgehangen worden ! (De 1e gooi ik meteen uit het raam) Snel een douche en naar buiten want ik verwacht vandaag veel mensen ! Hoeveel ? Nou.. zoveel ! ->

  

Al snel krijg ik HULP ! VEEL HULP !! 

Ik heb een team vriendinnen die je ieder ander toe zou wensen...De meiden hebben (met 32 graden hitte) z hard gewerkt om iedereen een fijne dag te bezorgen ! Vanaf dit toetsenbord dit allereerste "dank je welletje" !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel worden de workshoptafels ingericht en de vele quilts opgehangen. De eerste quilters die zo lief zijn een quilt aan de waslijn te hangen arriveren ook en binnen de kortste keren is het een waar quiltersparadijs ! 

 

(Internet)vriendschappen worden bezegeld met een hartelijk knuffel !

 

 12.00 uur... De 1e bezoekers komen binnen bij de gastvrouwen ! Daar staat ook een potje met spelden... De quizvraag was:

Hoeveel spelden zitten er in dit potje. Antwoord: 298 !

Er waren 3 dames die er 1 speldje naast zaten, daarmee heb ik ienemienemutte gedaan en de winnaar van EEN JAARGANG PATRONENPOST is  .... Akke de Jong uit Son (297 spelden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 12.00 uur was het genieten geblazen !! Overal aanschuifworkshopjes en demonstraties.. Allereerst natuurlijk het bloemenatelier, waar "live" prachtige bloemstukken gemaakt werden:

Aanschuifworkshopje bloemetjes maken.. op het einde van  de dag liep iedereen met een bloemetje op ! Dat zag er z gezellig uit ! Het patroon vind je HIER

Wanneer je moeite had met handquilten, kon je hier de kneepjes van het vak leren:

 

Een stukje verder kon je leren puffquilten !! (Er werd wat afgepufft... vooral ook door die 32 graden !) De uitleg vindt u HIER (De puffjes liggen op op de foto op het tafeltje.. opgevulde bolletjes, heel grappig voor een kussen !)

 

We gaan door naar de aanschuifworkshop "broderie perse". Ik vind het een soort "schilderen met uitgeknipte stof" ... mooiiii ! Kijk maar eens naar die krans en bloemenvazen. Een uitleg van al dit moois vindt u HIER. (let op de quilt die als afdakje is opgehangen.. tja.. z had ik nog nooit een quilt gebruikt, heel apart: een quilt als parasol ! Kan ook ! ;-) 

Bij deze girls kreeg je een uitleg "quilt as you go" (dat heet zo als je eerst de blokken quilt en daarna pas aan elkaar naait. De uitleg vind je HIER) en een uitleg over "ragquilts" (Dat zijn quilts met de naden aan de voorkant die leuk gerafeld zijn. De uitleg vindt u HIER)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze kanjer had alles onder controle: een aanschuifworkshopje onderzetters en/of zakdoektasje maken door op een speciale manier lapjes te vouwen.           Een uitleg vindt u HIER.

 

We lopen richting het kippenhok en daar kwamen we de 2 girls met de workshop     3dimensionale strikjes tegen, keigezellig !! (De "knoop" van het strikje ligt los op de stof) De uitleg vindt u HIER

...en niet te vergeten de aanschuifworkshop stitcherieborduren met een grappig bloempatroontje (voor bijvoorbeeld een speldenkussen). (Ze hebben de hele dag boven een warme lichtbak gehangen om patroontjes over te trekken, dat is toch geweldig ?!!)

Het patroon vindt u HIER 

 

 

Onder de schop stonden ook stands, we nemen even een kijkje in die hoek:

(vhz.nl, funnybutton.nl en stichting Regenboogboom stonden hier)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de meisjes van stichting Verdanda zat de stemming er goed in ! Holladiejeeh ! De girls van Jopies Dromenquilts waren langs het padje gaan zitten om de zon te ontlopen... mislukt, de zon kwam ! En hoe !

Overal "geparkeerde mannen".... ze zaten achter quilts of struiken (te lezen), ze zaten in de wei, hielpen dames met parkeren of gingen een ommetje maken naar de oldtimerschuur waar bijzondere auto's te zien waren...

We lopen even m'n ateljeeke binnen (in de volksmond DE TORNCLUB), want daar komen we toch langs... Kijk toch eens hoe gezellig het hier was !  

 

 

...en we lopen door naar het volgende paviljoen, daar kon je o.a. haaksteken leren en spiegeltjes op quilts leren naaien. Het was daar druk... heeeeel druk.

De uitleg van de spiegeltjes vindt u HIER. Het patroontje vindt u HIER

 

We lopen weer het hoekje om en komen bij de schuur. Daarbinnen stond quiltpuzzel.com met daarbij een demonstratie borduursteken (met kraaltjes).  

Kom even meegenieten... Ik zat ook aan een tafeltje en had uitzicht op dit allemaal... Kijk nou toch eens naar al die ruggetjes in de tuin, geweldig h.. 

 

 

En niet te vergeten... uitzicht op de catering, gezellig joh !

 

 

...en ik ?? Ik zat ook in de tuin met een workshopje paperpiecing.. Ik heb het alleen aan NIEMAND hoeven uitleggen want iedereen kon het al ! Het was een simpel patroontje voor een kussen. U kunt het HIER downloaden.

Ik zat aan mijn tafeltje vooral hl blij te wezen, blij omdat alles klopte op deze fantastische dag. Ik denk dat we met z'n allen een hoop quilters een leuke dag bezorgd hebben en daar doe je het gewoon voor ! 

Dank je wel lieve medewerkers, dank je wel lieve bezoekers (sommige hadden cadeautjes bij, z lief), dank je wel Pietje voor het zetten van l die tenten en waslijnen, dank je wel lief moedertje voor het samen beleven van de voorpret ! Het was een dag met een gouden randje.

 Tot een volgende keer !

Na afloop zijn veel medewerkers blijven eten: "Pietjes hamburgers"....                         Heerlijk zo'n tafeltje met mensen in de tuin !  ;-)  

 

Naar het tijdschrift de PatronenPost

Naar het atelier van de PatronenPost